AcasaServiciiTerapia A.R.T. la Solomed Clinic

Terapia A.R.T. la Solomed Clinic

Rolul si beneficiile terapiei A.R.T.

CE ESTE A.R.T.®

A.R.T.® reprezinta un acronim pentru Aminoacids Revitalization Therapy - Terapia de Revitalizare pe Baza de Aminoacizi. Rezultat al numeroaselor cercetari ale Laboratoarelor Professional Dietetics din Milano si folosita cu secces de mii de pacienti din Europa, A.R.T.® reprezinta un tratament medical estetic menit sa corecteze defectele cutanate (riduri, cicatrici, etc.) cauzate de deficitul de colagen si elastina la nivelul pielii.

 

CUM ACTIONEAZA A.R.T.® 

Ridurile apar in urma “slabirii” tesutului cutanat, care isi pierde proprietatile elastice si capacitatea de a se adapta la miscarile faciale si la forta de gravitatie.

Aceasta pierdere a rezistentei se datoreaza deteriorarii fibrelor de colagen, elastinei si a tuturor componentelor pielii. Desi procesul imbatranirii cutanate incepe in jurul varstei de 25 de ani, acest fenomen poate avea loc si mai devreme (“imbatranire prematura”), in special in caz de dieta deficitara, fumat, stres, expunere repetata si prelungita la razele UV (soare sau solar), tratamente cu anumite medicamente (in special corticoizi), etc.

Datorita formulei sale speciale pe baza de L-aminoacizi (care reprezinta 70% din structura colagenului) si acid hialuronic, A.R.T.® contribuie la contracararea fenomenului de imbatranire cutanata prin reactivarea metabolismul celular si a productiei de colagen si elastina, cele doua proteine esentiale pentru sanatatea si frumusetea pielii tale.

 

IN CE CONSTA TERAPIA A.R.T ®

Terapia A.R.T. a fost studiata pentru a asigura pielii in proportie de 100% necesarul de aminoacizi si acid hialuronic:

 

» Pe cale intradermica: JALUPRO®

» Pe cale orala: PROGLYME® SOLUTIE BUVABILA

» Pe cale topica: PROGLYME® LINIA DERMOCOSMETICA

 

Toate produsele, administrate corect si conform protocolului prescris de medicul curant, actioneaza atata separat, cat si sinergic.

Produsele A.R.T. sunt bine tolerate de toti pacientii si au fost testate clinic si dermatologic in cadrul Institutelor Specializate din Italia.

Aminoacizii, acidul hialuronic si sanatatea pielii

 

AMINOACIZII: ELEMENTE FUNDAMENTALE PENTRU SANATATEA PIELII

Pentru a intelege rolul terapiei A.R.T., este necesar mai intai sa intelegem ce sunt aminoacizii si care este rolul lor in organismul uman. Deseori numiti si „elemente care ne formeaza viata”, aminoacizii reprezinta cele mai importante substante din organismul nostru datorita faptului ca ei stau la baza formarii tuturor proteinelor din corp.

Aminoacizii au un rol esential in constituirea proteinelor pielii (colagenul, cheratina si elastina) si au in special rolul de a regenera celulele si tesuturile, sustinand dezvoltarea si vindecarea acestora.

COLAGENUL reprezinta cea mai abundenta proteina a tesutului de sustinere al pielii si, impreuna cu ELASTINA, asigura tonusul, elasticitatea, hidratarea si supletea pielii.

AMINOACIZII + ACIDUL HIALURONIC: ACTIUNE COMBINATA PENTRU INTENSIFICAREA PRODUCTIEI DE COLAGEN SI ELASTINA

Ca si in cazul aminoacizilor, ACIDUL HIALURONIC este o substanta care se gaseste in mod natural in pielea noastra. El are rolul de a retine apa la nivelul pielii si de a tine laolalta fibrele de colagen si elastina, asigurand hidratarea acestora.

Numeroase studii clinice au demonstrat faptul ca, actionand in sinergie cu aminoacizii, acidul hialuronic are un rol deosebit de important in sinteza colagenului, estomparea imperfectiunilor pielii (riduri, cicatrici) si la vindecarea mai rapida a leziunilor produse de acnee sau din alte cauze.

Felicitare