AcasaServiciiMezoterapie

Mezoterapie

Mezoterapia denumeste procedura medicala de tratament a stratului mijlociu al pielii (mezodermul).
Acesta este cel mai activ strat al pielii, atat din punct de vedere al aparatului fibrilar, cat si al elementelor celulare. El este responsabil de majoritatea afectiunilor cutanate si asigura implicit aspectul pielii.

Mezoterapia are ca principiu aplicarea de substante biologic active prin microinfiltratii superficiale direct in zonele dermice tinta.
Astfel, substanta aplicata nu mai trece prin circulatia generala si ca urmare dozele terapeutice necesare sunt foarte mici. Prin injectarea in mezoderm, zona puternic vascularizata, medicamentul patrunde in circulatie, mai intai in cea locala, provocand efecte terapeutice, apoi in circulatia sistemica, continuandu-si actiunea. Cantitatea injectata la fiecare intepatura este foarte mica, iar numarul injectarilor poate varia de la cateva zeci, la 100-200. Se foloseste un injector special, repetitiv, mecanic sau electronic, care inlatura durerea si face aplicarea tratamentului mult mai comoda.

Dilutia mare si cantitatea infima administrata, inlatura posibilitatea unor reactii adverse. in general se recurge la o sedinta pe saptamana, iar numarul sedintelor variaza in functie de rezultatele urmarite. Rezultate bune se obtin in peste 75% a cazurilor in primele 2-3 saptamani.

Mezoterapia este indicata in:
Medicina estetica

  • tratamentele de intinerire a fetei si corpului
  • caderea parului
  • cicatrici cheloide
  • vergeturi
  • celulita.
  • lipoliza

Maladii osteoarticulare: lombalgii, artroze, reumatism cronic.
Patologie dureroasa: Celalee, migrene, nevralgii intercostale, nevralgii cervico-brahiale.
Imunologie si alergologie: Prevenirea infectiilor recidivante, astmul bronsic, rinita alergica.
Patologie diversa: Colita spastica, crampe musculare, tulburari circulatie periferica.

 

Felicitare